De Reis

Dag 1
Jullie worden opgehaald vanaf een van de vliegvelden in- of rondom Slovenië. Dat wil zeggen: Ljubljana, Maribor of Triëste (ITA). We zullen vervolgens richting Bled rijden om wat te gaan eten en drinken en onze spullen te droppen. Vervolgens staat jullie de eerste activiteit van de week te wachten: Standup Paddle over het prachtige meer van Bled, een van de bekendste meren van Slovenië. Een van de locals zal jullie de basics leren van het SUP’pen en jullie rondleiden om de mooiste plekjes van het meer laten zien. Na het SUP’pen rijden we naar een plekje aan de rivier waar jullie lekker kunnen relaxen. ’s Avonds gaan we bij een van de locals BBQ’en want als er iets is waar Slovenen van houden is het vlees! Daarna krijgen jullie een introductie over sLOVEnië, het enige land dat de liefde al in de naam heeft. ’s Avonds zullen jullie in een van de hostels van Bled overnachten.

Dag 2
’s Ochtends zullen we ontbijten in het hostel en als iedereen er klaar voor is vertrekken we richting Bovec, het outdoor walhalla van Slovenië! Nadat we wat inkopen voor de dag hebben gedaan zullen we een stukje via Italië rijden en stoppen een bergmeer om de benen te strekken en een duik te nemen in het meer. Daarna rijden we door naar ons hostel in Bovec. Spulletjes droppen, wat eten en op naar de volgende activiteit; Canyoning! Als jullie de basics geleerd hebben zullen jullie een parcours afleggen in de rivier en afdalen langs de verschillende kloven en watervallen. ’s Avonds zullen we dineren in een van de vele restaurants in het centrumpje van het dorp om daarna de nacht in te luiden met een warm kampvuur.

Dag 3
Het ontbijt is wederom geregeld in het hostel waar jullie verblijven. Deze dag staan er ons maar liefst twee activiteiten te wachten. ’s Ochtends zullen jullie gaan Raften over de Soca rivier, één van de mooiste rivieren van de Alpen. ’s Middags hebben jullie de tijd om Bovec te bekijken, te lunchen en te relaxen in het dorp of aan de rivier. Daarna zullen we later in de middag beginnen aan de tweede activiteit van de dag; Zipline! Jullie leggen een parcours af van 3km met 8 verschillende ziplines. Jullie vliegen over kloven tot 150 meter diep met snelheden van 40 tot 60 kilometer per uur! Na een lange dag is het weer tijd voor een verdiend diner in het dorp en misschien nog een kampvuur voor de liefhebber.

Dag 4
Deze morgen zullen we na het ontbijt weer vertrekken uit Bovec. We zullen naar Piran rijden, een oud, mediterraans dorpje aan de Sloveense kust. Onderweg stoppen we in Kobarid om een korte maar schitterende wandeling te maken naar een waterval die zichzelf ingesneden heeft in een soort van grot. Daarna vervolgen we onze rit naar Piran om lekker te zwemmen of je tan even bij te werken. We kunnen hier de gehele middag relaxen om even bij te komen van de eerste 3 drukke dagen en ons op te laden voor de avond; Ljubljana! De hoofdstad van Slovenië is geen grote stad maar zit wel vol met gave spots. Jullie zullen overnachten in een voormalige gevangenis waar we slapen in oude cellen. Elke cel is gecustomized door een andere kunstenaar en het hele hostel biedt alles wat je nodig hebt. Naast het hostel is de rest van het oude gevangeniscomplex omgetoverd tot een grote uitgaansgelegenheid met verschillende barretjes en kroegen die ook weer allemaal gecustomized zijn door verschillende kunstenaars.

Dag 5
In de ochtend staat jullie weer een ontbijt te wachten in het hostel. Vervolgens zullen jullie onder leiding van een local per fiets Ljubljana gaan verkennen. Uiteraard is er ook tijd om zelf de stad te verkennen. In de middag zullen we naar de omgeving rijden waar we de laatste twee dagen zullen doorbrengen, de Savinja vallei, genoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. In de middag moeten we wat inkopen doen zoals water en chocola en mag je je rugtas vullen met spullen voor één nacht. Want vannacht hebben we een speciale slaapplaats! Eerst zullen we dineren bij een berghut in het dal met prachtig uitzicht over de Logarska Dolina. Vervolgens zullen we samen met een van de locals naar een berghut lopen waar we de nacht gaan doorbrengen. De meeste berghutten zijn bedoeld voor wandelaars die graag rust willen en de volgende ochtend om 05:00 weer de bergen in trekken, maar deze hut niet! Deze hut staat bekend om zijn vele soorten huisgemaakte schnapps, dus er staat ons een mooie avond te wachten!

Dag 6
’s Morgens eten we in de berghut en zullen we daarna de bergen intrekken voor een Mountainhike om één van de toppen te beklimmen! Welke berg we gaan beklimmen bekijken we op het moment; wat willen we graag en wat kunnen we aan? Na de hike kunnen we lunchen bij de berghut. Vervolgens zullen we naar de plek rijden waar we de laatste nacht zullen overnachten. Onderweg stoppen we in Solcava om daar nog een local te ontmoeten. Daarna is de rest van de middag en de avond vrij en zullen jullie in een hostel op een camping slapen die van alle gemakken voorzien is. Voor de liefhebbers; jullie hebben ’s avonds beschikking tot een privé sauna!

Dag 7
De laatste dag is alweer aangebroken! Op deze dag zijn er twee mogelijkheden die we kunnen doen. We kunnen Paintballen of Downhillen. Paintball spreekt voor zich, downhillen is niet iedereen bekend. Bij downhillen ga je met een mountainbike een parcours afleggen van de top van een berg tot de voet van de berg. Onderweg komen jullie wat leuke spots tegen, drink en eet je wat hier en daar, maar gaat het vooral lekker snel! Aan het eind van de dag is het einde van de roadtrip aangebroken! In principe zijn jullie nu vrij in jullie beslissing; willen jullie graag naar een vliegveld gebracht worden? Doen we nog een grote BBQ en plakken jullie er wat nachten aan vast om uit te rusten en te relaxen aan het meer? Alle opties staan open.

 
*Alle outdoor-activiteiten worden begeleidt door ervaren en gediplomeerde instructeurs.
**Alle benodigdheden en uitrusting voor de activiteiten zijn geregeld.